Vem är jag då?

Bakgrund och utbildning

Född strax utanför Falun och bosatt i Stockholm sedan elva år.

Min journalistiska bana började på Tollare folkhögskola där jag gick Reportagelinjen med inriktning reportage och foto 2007–2009. Året därpå läste jag idéhistoria under två terminer på Stockholms universitet.

Mina första år som journalist gjorde jag på Dala-Demokraten som nyhetsreporter där jag senare blev vikarierande nöjes- och kulturredaktör och frilanskrönikör. Det blev även en liten vända på SVT:s Lilla Aktuellt som reporter och webbredaktör.

Mellan 2008–2012 gjorde jag ett par reportageresor till USA, Israel och Palestina, Mexiko och Grekland med uppdragsgivare som TV4 Nyheterna, Omvärlden, Accent, Dagens Medicin och UNT. Jag skrev då främst om sociala frågor, feminism och mänskliga rättigheter.

Det här skriver jag om nu

Även om ovan nämna ämnen fortfarande är angelägna att skriva om, och ligger till grund för det mesta som jag gör, har mitt fokus skiftat över mer mot populärkultur, utbildning, skola och samhällsutveckling de senaste åren.

Fram till nyligen hade jag ett deltidsuppdrag som redaktör på SvD Läs & Skriv, Svenska Dagbladets satsning på ungas läsning. Där var jag med och tog initiativet till Lilla litteraturpriset, Sveriges största novelltävling för barn och unga (2016-2017).

Aktuella uppdragsgivare

Jag har fortsatt att skriva för Svenska Dagbladet om skola och utbildning, och frilansar för olika magasin och facktidningar så som Aftonbladet Söndag, Scen & Film, Fönstret och Publikt. Det händer också att jag gör inhopp på kultur- och nöjesredaktionen på TT Nyhetsbyrån där jag har jobbat till och från sedan 2015, samt recenserar film i tid och otid.

Jag har tidigare skrivit för reportage- och resemagasin som Kupé, Aftonbladet Resa, Scandinavian Traveler, Filter och Stockholmsmagasinen, och gör även knäck för arbetslivsfokuserade sajter som Arbetsmarknadsnytt och Entreprenör.

Anlita mig

Vill du jobba med mig eller veta mer om vad jag kan göra? Vänligen kontakta mig via telefon eller e-post.