Vem är jag då?

Journalist, filmälskare, dalkulla i exil. Men framför allt är jag en nyfiken och idérik skribent som tycker grundprinciperna i mitt jobb. Undersöka, utforska, upptäcka. Knåda text. Formulera mig och lyfta fram olika perspektiv. 

Jag har ett öppet sinne och flera bevakningsområden, men hjärtat bultar litet extra för film, litteratur, utbildning, forskning, läsning och idéer som sätter fart på hjärnan. Mina uppdragsgivare är just nu framför allt Svenska Dagbladet och Nyhetsbyrån TT, samt olika magasin. 

Min journalistiska bana började på Dala-Demokraten 2008, som praktikant och senare nyhetsreporter och kultur- och nöjesredaktör. Jag har utöver journalistik och fotografi studerat idéhistoria vid Stockholms universitet och skrev en uppsats om Barbro "Bang" Alving. Inväntar biopic! 

Arbetade fram till nyligen som redaktör på SvD Läs & Skriv, Svenska Dagbladets satsning på ungas läsning. Där har jag bland annat varit med och startat Lilla litteraturpriset, Sveriges största novelltävling för barn och unga (2016-2017).

Vill du anlita mig eller veta mer om vad jag kan göra? Vänligen kontakta mig via telefon eller e-post.